Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Kupusijada menja trase autobusa

Gradski autobusi na linijama 53 i 55 danas voze izmenjenom trasom zbog održavanja Kupusijade u Futogu, jer je privremeno zabranjen saobraćaj u delu Ulice cara Lazara u tom mestu, od Pionirske do Železničke.

Potpisan sporazum o saradnji nacionalnih parkova

Sporazumom o saradnji između Nacionalnog parka Fruška gora i italijanskog Regionalnog parka Ada Nord, koji je danas potpisan na Iriškom vencu, uspostavljena je dugoročna saradnja tih dveju sličnih institucija, saopstila je informativna služba tog našeg javnog preduzeća.

Peticija za uređenje Satelita

Novosadski URS organizuje prikupljanje potpisa sugrađana za Peticiju pod nazivom "Inicijativa za uređenje Satelita" s obzirom da je ovaj deo grada ostao zapušten dugi niz godina, navodi se u saopštenju stranke.

Tender za prilaze Žeželju u decembru

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić izjavio je, govoreći o rekonstrukciji Žeželjevog mosta i problemu prilaznih saobraćajnica, da se problem rešava i da grad Novi Sad treba ovih dana od republike da dobije sporne parcele u vlasništvo.

O sudbini "Petra Drapšina" u ponedeljak

Pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin u ponedeljak će o mogućem rešenju za fabriku "Petar Drapšin" razgovarati sa zamenicom direktora Agencije za privatizaciju, Oliverom Aranđelović.